Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

E74d72i12t18h 56H49o97l84á

6. 8. 2014 13:56

Tenhle svět je prostě zvrhlý. Z každého vědeckého zázraku se nakonec stane katastrofa:-(

Podle odhadů deníku The New York Times v zemi funguje víc než tisícovka zprostředkovatelských agentur na surogaci. Ty zpravidla za astronomické částky nabízejí neplodným párům řešení na míru. Tedy dítě s jejich DNA, a to včetně preferovaného pohlaví.

Zdroj: http://www.lidovky.cz/nahradni-matky-luxus-pro-cinskou-elitu-d9w-/zpravy-svet.aspx?c=A140805_201711_ln_zahranici_sk

0 3
možnosti
Foto

A je na tom něco divného, že chceme krásné a zdravé miminko? Myslím, že je to celkem přirozené.

11 0
možnosti

E91d44i49t97h 47H93o16l79á

3. 8. 2014 13:32

No, jasně, ale když tomu tak není? Tak ho nemilujeme, hodíme ho ze skály? Sebereme mu sourozence a ponecháme ho surogátní matce?

4 5
možnosti
Foto

Jsou okamžiky, kdy se každá matka rozhoduje, jak dál už během těhotenství. Zjištění, že nenarozené dítě má Downův syndrom je jedna z chvil, kdy si rodiče nutně danou snad až na dno své osobnosti. Tito se z nějakého důvodu rozhodli takto postižené dítě nemít. Kdyby si dítě matka nosila sama, příběh by neobletel svět, ale skončil tiše. Jenže oni použili náhradní dělohu a náhradní matka  neakceptovala jejich žádost takové těhotenství ukončit. Biologickou matku docela chápu. Prožívat tohle musí být navíc slušné citové peklo.

6 0
možnosti
Foto

Danou = sáhnou

0 0
možnosti
Foto

Prirodni metoda .. hmm .. surogatni .... hmm .... pouzivate zvlastni vyrazy autorko ;-) ... vim, co minite "prirodni metodou", ale i ta nahradni varianta je prece prirodni, ze :-) .. nejde o zadne dite vyrobene z nafty .. i kdyz ta je vlastne take prirodni .. no nic .... mnohem vice mi vadi to vase uzivani slova "surogatni" - cesky "nahradni nebo treba i alternativni" ..  z anglickeho "surrogate" ..... nezni vam to cesky dost odborne nebo jaky mate duvod k tomu, ze v jiz tak plnem svete poanglictenych vyrazu pouzivate tento, navic takovy, ktery ma tolik ceskych ekvivalentu??

8 0
možnosti
Foto

K plusu malé doplnění - náhradní mateřství jako přírodní či přirozené vnímat neumím. Dítě opravdu není z nafty, ale obecně se vajíčko paní A do dělohy paní B prostě nedostane. Jako v poslední době často - technika i tady předběhla etiku.

0 0
možnosti

Nedávno na ČT24 opakovali HYDE PARK CIVILIZACE s Mnislavem Zeleným řečeným „Atapana".

Vcelku jsem i chápal, proč se mu život amazonských indiánů osobně zamlouvá, ale zpozorněl jsem v okamžiku, když bez uzardění začal ohledně hendikepovaných dětí u nás mluvit o zaplevelování našeho genofondu, kdy se díky malému počtu narozených dětí v našich rodinách /na rozdíl od přírodních pralesních indiánů/ staráme o postižené děti, které by jinak v přírodě neměli šanci. Hovořil přibližně tak, že je to nepřirozené a indiáni vzhledem k většímu počtu dětí nejdou proti přírodě a nechávají přežít jen ty nejodolnější. Zřejmě jsem nepochopil zcela kontext úvah pana bývalého velvyslance, ale shodou okolností jsem na ČTart následně shlédnul dokument o panu Duškovi, který se účastnil zrovna setkání s dětmi majícími Downův syndrom, kdy hovořil o těchto dětech naprosto naopak s tím, že mu osobně přijde, že mají schopnost větší otevřenosti při vyjadřování intenzity prožitků, které zažívají. Mimochodem pan Dušek v dokumentu hovořil i o inspiraci kulturou Toltéků, což jsou také indiáni, byť ze střední Ameriky.

Přijde mi zajímavé, že se oba pánové společně účastnili 9. 10. 2011 besedy, díky čemuž bych měl za to, že mají stejný pohled na výše uvedenou problematiku, ale zatímco názory pana Duška mi přijdou citlivé vůči postiženým dětem, tak u postojů pana Atapany jsem si vybavil Hitlera s jeho snahou odplevelit německý genofond od lidí s handicapem. Nicméně neznám celý kontext jeho úvah, co dle něj je přirozené a co je v jeho měřítku zaplevelováním našeho genofondu, abych jej srovnával s nacisty, ale slova co volil mi přišla nevhodná, jako by vychvaloval lidojedy, že není nic nenormálního sníst člověka, když jde o přirozený boj o přežití.

Docela by mně zajímalo, co soudí o slovech paní Janburiové:Jak to, že se o jedno dítě postarají, a druhé opustí? Nezasloužil si projít tím vším. Já ho na tento svět přivedla, zůstane se mnou. Je to lepší, než ho opustit. Miluji ho, nosila jsem ho devět měsíců.

4 0
možnosti

Ale ono to opravdu je zaplevelování genofondu. Za svůj soucit s postiženými platíme šílenou cenu.

3 4
možnosti

Tenhle případ je ale trochu jiný - náhradní matka pro své náboženství odmítla potrat dítěte s downem a přivedla ho na svět, i když to rodiče rozhodně odmítli. 

Tak jí holt to dítě zůstalo. Ale nikde jsem se nedočetla, z jakého důvodu si tu náhradní matku najali. Existuje mnoho zdravých žen, které mají z těhotenství panickou hrůzu, tak proč by nemohly být matkami?

2 1
možnosti

Jak říkáte paní či slečno Součková, holt jí to dítě zůstalo a představte si, že se ještě najdou na světě lidé, jako například australský premiér, kteří místo konstatování, tak holt Vám to dítě zůstane jsou schopni to cítit jinak a říci: Je velmi smutné, že může být dítě takto opuštěno. Každý to holt vidí jinak.

3 1
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Napsala jsem dvě knihy: autobiografickou "CESTA K MÝM MATKÁM" (o mém životě v adoptivní rodině a nalezení biologické matky, Nakl. JOTA 2012). V květnu 2014 mi vyšel druhý román "O ŽENÁCH A O LÁSCE", který je na základě zkušeností mnoha žen se surogátním mateřství u nás. Byl oceněn Akademií literárního salonu Blinkr a získal druhé místo.

Jsem koordinátorkou a spoluautorkou projektu Pohádky pro kulíšky. Za terapeutické pohádky pro rodiče předčasně narozených dětí ke čtení na JIP a práci na celém projektu pro o.s. Nedoklubko jsem byla v roce 2012 oceněna Purpurovým srdcem. Aktuálně vyšla kniha na neonatologické JIP "Vítej, kulíšku", v níž je Sedm duhových pohádek nejen pro kulíšky, které jsem napsala (vyšla k Mezinárodnímu dni předčasně narozených dětí 17.11.).