Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsou okamžiky, kdy se každá matka rozhoduje, jak dál už během těhotenství. Zjištění, že nenarozené dítě má Downův syndrom je jedna z chvil, kdy si rodiče nutně danou snad až na dno své osobnosti. Tito se z nějakého důvodu rozhodli takto postižené dítě nemít. Kdyby si dítě matka nosila sama, příběh by neobletel svět, ale skončil tiše. Jenže oni použili náhradní dělohu a náhradní matka  neakceptovala jejich žádost takové těhotenství ukončit. Biologickou matku docela chápu. Prožívat tohle musí být navíc slušné citové peklo.

6 0
možnosti
Foto

Danou = sáhnou

0 0
možnosti
EH

E47d34i16t61h 26H17o23l39á

3. 8. 2014 13:33

Takže když by matka dvojčat šla na potrat, tak by zabila i to druhé zdravé, ne?

1 1
možnosti
MS

Ne. Selektivní potraty se dělají už mnoho let. Proč o tom diskutujete, když o tom vůbec nic nevíte?

1 0
možnosti
EH

E52d91i17t88h 34H80o41l77á

3. 8. 2014 14:14

Máte pravdu nebudu o tom diskutovat. Pro potrat jsem jen v případě neslučitelnosti se životem. Downův syndrom se životem slučitelný je. A nechci se bavit o tom, jaký potrat ano a který ne. Psala jsem článek o tom, jak si nepldoní rodiče nechají odnosit dítě (v tomto případě měli darem jedno navíc) a vyberou si jako v supermarketu: tohle je hezké, to berem, druhé vracíme. Biologičtí selhali. Opustili dítě s postižením. Měli mít dopředu smlouvou jasně stanoveno, kdo se bude starat o dítě, které se narodí "jiné". A také měli mít dopředu jasno, zda nosička půjde na potrat. Pokud se surogace v Austrálii dělá bez smluv jako u nás, tak je to bordel. A odnesou to jen a jen děti. Potom znovu opakuji, že genetičtí rodiče chtějí dítě za každou cenu a protože jsou neplodní, tak si jen tak vyberou jako v supermarketu. Jsou tedy  jen hypermarketoví konzumenti... Takoví nezodpovědní lidé nemají právo mít dítě a příroda to ukazovala.

3 1
možnosti
MS

Nevíte zda byli neplodní!

Nic si nevybírali, porozeno mělo být jen jedno, tedy ani neměli jak to, o které nestáli už ve stádiu embria, opustit!

Nesuďte abyste nebyla sama souzena :-P

Moralisté vašeho druhu jsou mi odporní. Adoptujte downa a až pak mudrujte.

0 1
možnosti
EH

E59d71i53t20h 65H63o16l28á

3. 8. 2014 14:36

Tak pokud byli plodní no comment, že šli do surogace:-(

Já mám dítě "jiné"a mluvím z vlastní zkušenosti "učit se dítě milovat bez podmínek". Nevím, z jakých zkušeností mluvíte vy.

3 1
možnosti
MS

Někdo se holt nechce učit žít s jiným dítětem, každého svobodná volba. Nejste v ničem lepší a ti lidé z této kauzy zase horší.

2 2
možnosti
Foto

Já bych třeba dítě s Downem nechtěla. A myslete si, že jsem třeba sobec,když jsem chtěla jen zdravé miminko. Pokud si někdo vědomě nechá dítě s postižením, je to jen a jen jeho věc,ale pro mě to není třeba důvod takového rodiče obdivovat.

 Já o tom případu skoro nic nevím, takže to nebudu rozebírat, píšu jen své vlastní pocity.

4 0
možnosti
Foto

Jsem přesvědčena, že bych se rozhodla stejně jako ty a VĚDOMĚ na svět dítě s D.S. nepřivedla. Co je prát se s vrozenou vadou vím a to to v našem případě mělo dobré medicínské řešení.

1 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Napsala jsem dvě knihy: autobiografickou "CESTA K MÝM MATKÁM" (o mém životě v adoptivní rodině a nalezení biologické matky, Nakl. JOTA 2012). V květnu 2014 mi vyšel druhý román "O ŽENÁCH A O LÁSCE", který je na základě zkušeností mnoha žen se surogátním mateřství u nás. Byl oceněn Akademií literárního salonu Blinkr a získal druhé místo.

Jsem koordinátorkou a spoluautorkou projektu Pohádky pro kulíšky. Za terapeutické pohádky pro rodiče předčasně narozených dětí ke čtení na JIP a práci na celém projektu pro o.s. Nedoklubko jsem byla v roce 2012 oceněna Purpurovým srdcem. Aktuálně vyšla kniha na neonatologické JIP "Vítej, kulíšku", v níž je Sedm duhových pohádek nejen pro kulíšky, které jsem napsala (vyšla k Mezinárodnímu dni předčasně narozených dětí 17.11.).