Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RA

Dobrý den. Na jednu stranu "jen sluníčkové kecy" jak psal nějaký diskutující nám opravdu nepomohou, na druhou jste trefila hřebíček na hlavičku - mužská síla o tu svou sílu v této době (už dlouhodobě) přichází a tak se snaží za každou cenu ještě více oslabit tu ženskou - nechte si amputovat prsa, abyste neměly rakovinu, z toho samého důvodu si raději nechce vzít skoro celé pohlavní orgány v pozdějším věku a odnosit dítě? To může nějaký náhradník.. Souhlasím s Vámi, že je to naprostý úpadek. Nic nemám proti náhradnímu mateřství a naopak jej podpuruji v tom smyslu, pokud někdo nemá jinou volbu. Ale zcuknout to "jen na dělohu" - no to jsme to dopracovali/y ;-( a z toho že byste neměla psát si nic nedělejte, já jsem zase slyšela, že panu Duškovi by měli zakázat veřejně vystupovat, protože hlásá blbosti.. to vyjde nastejno, nedozrálý člověk to prostě nepochopí a dozrálý si jen povzdechne ;-D

0 2
možnosti
JS

Síla ženy je v její děloze? Pěkně děkuji!

2 0
možnosti
RA

Ona totiž děloha dělá ženu ženou (ještě s dost podstatným zbytkem pohlavních orgánů). Autorka to také myslela trochu duchovně, nejen fyzicky. Ale to je hodně složité a pro někoho kdo zatím pochopit nechce i zbytečné se tím zaobírat.

3 2
možnosti
AR

Četla jsem předchozí blog, který je de facto o tom samém, plus diskusi. A musím souhlasil s tamějšími diskutujícími, kteří Vás mají za neskutečnou moralistku.

Ať se Vám to líbí nebo ne, lidé byli jsou a budou různí, mění se jen doby a možnosti a někteří prostě nezvládnou mít postižené dítě (navíc druhů postižení i stupňů závažnosti je x) a osobně bych si nedovolila nikoho, kdo to nezvládne, soudit, protože si umím představit, že taková zpráva a následné rozhodování je, troufám si říct VE VĚTŠINĚ případů, dost bolestivá záležitost.

 Vaše předmluva o "změkčilosti" a další moralizování jsou, bez prominutí, jen sluníčkové kecy. Za další, a ukázkový, považuji Vaší představu, jak byste ženu, která na kšeft nosí a rodí děti, zakomponovala do života svého, i toho dítěte (které by Vám hypoteticky za úplatu odnosila a porodila) - opět tedy se sluníčkovou představou, že dělohu pronajímá jistě více s čirého altruismu, než pro peníze a že by o to zakomponování stála - udělala jste si z ní posvátnou. Takže kdo se nerozhodne pro postižené dítě=změkčilý, kdo pronajímá dělohu=posvátný...

Jenže ono to fakt není černobílé. :-/

8 0
možnosti
VK

V24i25l33é49m 28K92o43s

9. 8. 2014 10:28

Žádné takové soudy jsem v blogu neviděl. Vy ano? Dávám karmu za jasně formlulované myšlenky, které navíc nekopírují jediné politicko korektní feministicko-singl-marxistické představy, že děti se nějak vyrobí v továrně a ženy budou s muži bok po boku budovat lepší zítřky.:-)

0 3
možnosti
AO

Ne, že miminko neví nic, ale naopak - miminko ví naprosto všechno. I dospělý ví, co se odehrávalo v době prenatální.... ale na to skoro nikdo nevěří - jeho věc. :) A nelitujte nedozrálé matky - protože ony si třeba myslí, že dozrálé jsou. Ale na to, aby člověk žil šťastný život, se musí řídit on sám svým vlastním štěstím.

Je hezké, že se tímto tématem zabýváte... :) A zároveň je i pro mě smutné, že děloha je "jen děloha".... ale díky bohu, že jsou ženy jako Vy, které to vědí a žijí to :) a PS: nebojte se o nás, ženy... však dozrajeme do krásného ženství.. :) jen to možná bude ještě několik století trvat :)

1 1
možnosti
EH

E98d86i87t96h 43H87o24l95á

8. 8. 2014 22:02

Století? Vy mě děsíte:-) 

Máte pravdu, že si všechno z prenatálu pamatujeme, ale to už by mě asi ženy, které nesouhlasily s mým minulým článkem, ukamenovaly. Tohle téma jsme zapracovala něžněji do své druhé knihy. Tam si dívka vzpomíná na prenatál.

0 0
možnosti
Foto

Editho, proč sem nikdo nezavítal je mi záhadou. Hezký konec týdne, a nejen ten!

0 0
možnosti
EH

E18d80i10t46h 32H17o22l41á

8. 8. 2014 21:59

Protože lidi komentují jen to, co je nějak nadzvedne nebo zabolí, viz můj předešlý článek. Ten dokonce drtili i na facebookových skupinách o pěstounství, neplodnosti atd. Některé rozvzteklil tak, že psali, že nemám právo psát... Tento se všem libí a tím pádem jsou tiší a lajkují karmu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Napsala jsem dvě knihy: autobiografickou "CESTA K MÝM MATKÁM" (o mém životě v adoptivní rodině a nalezení biologické matky, Nakl. JOTA 2012). V květnu 2014 mi vyšel druhý román "O ŽENÁCH A O LÁSCE", který je na základě zkušeností mnoha žen se surogátním mateřství u nás. Byl oceněn Akademií literárního salonu Blinkr a získal druhé místo.

Jsem koordinátorkou a spoluautorkou projektu Pohádky pro kulíšky. Za terapeutické pohádky pro rodiče předčasně narozených dětí ke čtení na JIP a práci na celém projektu pro o.s. Nedoklubko jsem byla v roce 2012 oceněna Purpurovým srdcem. Aktuálně vyšla kniha na neonatologické JIP "Vítej, kulíšku", v níž je Sedm duhových pohádek nejen pro kulíšky, které jsem napsala (vyšla k Mezinárodnímu dni předčasně narozených dětí 17.11.).