Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

To srovnání s Ivanem Trojanem a Lucií Bílou je opravdu nepovedené, resp. oba umělci jsou svou produkcí kvalitativně tak rozdílní, že zařazení obou do stejné kategorie je nesmysl.

Ohledně "neprůstřelnosti" kulturních rubrik (pro nezavedené autory, neprestižní vydavatelství atd. - snad jsem to pochopil dobře) by snad pozitivní roli mohl sehrát právě internet, nejen různými blogy, recenzemi, ale i čtenářskými databázemi.

0 0
možnosti

J14a28n 93R93á48ž

14. 6. 2015 10:04

Významná role literatury a z toho plynoucí zvláštní postavení spisovate lů, je pozůstatek doby, kdy spisovatelé byli nositelé morálního étosu a hlasatelé svědomí společnosti. Ta doba je nenávratně pryč.

Dnes je spisovatel povolání jako jiné, kde většina tvoří řemeslný průměr, část je šmíra a jen pár jedinců si může svými profesním kvalitami činit nárok na vyjímečnost. Jako ve všech jiných povoláních!

0 0
možnosti

J83a47r87a 81R75a70n59k

15. 6. 2015 1:19

Omyl, tady jsou spisovatele vazeni a doufam, ze uznate, ze mam pravdu, staci jmenovat nekolik: Margaret Atwood, Alice Munro, Leonhard Cohen, Mordecai Richler/Farley Mowat/A. MacLoad  bohuzel jiz s nami nejsou, Douglas Coupland a M. Ondatje aspon nekolik z tech, ktere znaji i v CR:-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Napsala jsem dvě knihy: autobiografickou "CESTA K MÝM MATKÁM" (o mém životě v adoptivní rodině a nalezení biologické matky, Nakl. JOTA 2012). V květnu 2014 mi vyšel druhý román "O ŽENÁCH A O LÁSCE", který je na základě zkušeností mnoha žen se surogátním mateřství u nás. Byl oceněn Akademií literárního salonu Blinkr a získal druhé místo.

Jsem koordinátorkou a spoluautorkou projektu Pohádky pro kulíšky. Za terapeutické pohádky pro rodiče předčasně narozených dětí ke čtení na JIP a práci na celém projektu pro o.s. Nedoklubko jsem byla v roce 2012 oceněna Purpurovým srdcem. Aktuálně vyšla kniha na neonatologické JIP "Vítej, kulíšku", v níž je Sedm duhových pohádek nejen pro kulíšky, které jsem napsala (vyšla k Mezinárodnímu dni předčasně narozených dětí 17.11.).