Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pozor na hračku Kaiův letoun Airjitzu

Ludvík Vaculík řekl: „ Nemyslím, že je správné, aby si někdo myslel, že když popíše všecko, co špatného udělal, že tím dostane rozhřešení, že už je nevinný. Není. Jsi vinen, ale přiznáváš vinu.“

Proto následující text bude o mé vině a co všechno přinesla. 

„Mami, ty jsi fakt šílená,“ říká mi devítiletý syn poté, co zasednu v obýváku na zem a požádám mladšího syna, aby hračku z lega pouštěl tak dlouho, dokud se s ní nestrefí do mé hlavy. Chtěla jsem vědět, zda může způsobit velkou bolest nebo dokonce otřes mozku. Hračka sviští pořád okolo mě, ale pouze jednou mi dopadne na rameno, jinak mě pokaždé míjí o fous. Prostě kdybyste chtěli s ní někoho strefit, tak se vám to zaručeně nepovede. Pokud ji však chcete ukázat spolužákovi, který ji mermomocí chce vidět právě teď ve třídě, tak tu hlavu trefíte. Náhoda je blbec. A maminka ještě větší, když ráno při spěchu do školy řekla: „Jo, tak si vezmi hračku, když tam všichni kluci nosí.“ Vzal si s sebou svou oblíbenou z lega.

Okolo poledne jsem dostala do práce email od pana učitele, že se stal úraz. „Vrtulník“ dopadl na hlavu spolužačce, a protože jí začalo být špatně, volali mamince. Skončili na rentgenu. Bohu díky, žádný otřes mozku a ani příští den žádný symptom. Nicméně akce vrtulník měla dohru, protože v první a druhé třídě děti hračky nemohly nosit, tak se nic nestávalo, kdežto poslední týden se toho stalo až moc. Alternativní styl výuky nového pana učitele dovoluje vše, takže se maminky rozlítily. Kupodivu ne na mě a mého syna, ale na pana učitele. Od dětí totiž pochopily, že se to stalo o hodině a vlastně nikdo nevěděl, kdo zrovna hračku držel. Naštěstí můj syn jakožto aspík mluví vždycky pravdu, takže normálně řekl, že on, protože ho požádala kamarádka. Pokaždé když ho někdo o něco požádá (rozuměj dítě, s autoritami je to horší), tak to udělá. Třeba v přípravné třídě vypustil topení. Proto má asistentku pedagoga. Jenže ta také neviděla, kdo zrovna v tom chumlu vystřelil (?). Takže z akce vrtulník se nakonec vyklubalo, že není vůbec důležité, kdo vystřelil, kdo tam hračku přinesl, ale co se vůbec ve třídě o hodinách děje a jaké tam (ne)mají děti hranice. Ve třídě je zřejmě ráj a my maminky si musíme přečíst Čtyři dohody, jak nám pan učitel doporučil, protože člověk si dělá někdy problémy sám. Má totiž domněnky. Jsem hrozně ráda, že se v realitě posunu do vyššího duchovně-psychologického levelu. Knihu jsem četla, divadlo s Jaroslavem Duškem viděla, tak konečně se ji budu moci učit v praxi. Nemít domněnky.

Samozřejmě svou vinu nepopírám, hračky už syn nosit do školy nebude (zřejmě jako jediný) a velmi jsem si oddechla, že spolužačka zůstala po zásahu letounem zdravá.

Každopádně pozor na lego hračku Kaiův letoun Airjitzu!

Autor: Edith Holá | sobota 3.10.2015 15:55 | karma článku: 11,04 | přečteno: 338x
  • Další články autora

Edith Holá

Král Norů je zlej

U nás doma jíme zdravě ve vlnách. Snažím se, občas je to striktní, pak se to rozvolní, a já si v duchu říkám, že láska je důležitější než křik a pláč nad plně zdravým talířem. Mladší syn sladkosti bohužel miluje.

27.1.2016 v 14:47 | Karma: 18,25 | Přečteno: 625x | Diskuse| Společnost

Edith Holá

Marksová, Killénová, Barnevernet

Norské sociální úřady se řídí už třicet let ideologií psycholožky Kari Killénové, letí mediálním světem. Barnevern je přebral doslova. To, co se tam děje, není tedy záležitostí posledních pár let, jen se to už nedařilo tutlat.

23.1.2016 v 20:26 | Karma: 35,76 | Přečteno: 1500x | Diskuse| Společnost

Edith Holá

Sophiina volba po česku

„Mezinárodní adopce je však po letech traumatizujícího života jedinou šancí, jak se dostat do láskyplné náruče rodičů,“ argumentuje ministryně práce a sociálních věcí Marksová. Obhajuje tím roztržení dvou sourozenců z DD.

22.1.2016 v 14:59 | Karma: 24,86 | Přečteno: 810x | Diskuse| Společnost

Edith Holá

recenze: krimi Vražedná vášeň

Obálky knih Markéty Harasimové evokují dojem, že jde o červenou knihovnu. Navíc spisovatelka je krásná blondýna, tudíž může být čtenář jejími posledními knihami zaskočen. Sama autorka říká, že k červené knihovně má negativní vztah

13.1.2016 v 14:27 | Karma: 9,42 | Přečteno: 357x | Diskuse| Ostatní

Edith Holá

Recenze: Konstelační román Dcery

Vypadá to, že moje recenze na knihu Dcery bude první. Žádnou jinou jsem na netu nenašla. Vůbec se mi nechce si dovolit na takovou knihu recenzi. Bude to spíše o dojmech z ní.

26.12.2015 v 21:07 | Karma: 14,67 | Přečteno: 1024x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  15:43

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Zesílíme útoky na sklady západních zbraní, část jsme ukořistili, uvedl Šojgu

23. dubna 2024  15:21

Sledujeme online Ruská armáda zesílí útoky na ukrajinská skladiště, ve kterých jsou uložené zbraně dodávané Západem....

Konec uhlí do roku 2030 nestíháme, stát transformaci brzdí, míní Topolánek

23. dubna 2024  15:20

Pro transformaci a dekarbonizaci energetiky nebude tolik peněz, kolik se očekávalo, a změny...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladého muže, který nožem vyhrožoval dvěma lidem. Při...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Napsala jsem dvě knihy: autobiografickou "CESTA K MÝM MATKÁM" (o mém životě v adoptivní rodině a nalezení biologické matky, Nakl. JOTA 2012). V květnu 2014 mi vyšel druhý román "O ŽENÁCH A O LÁSCE", který je na základě zkušeností mnoha žen se surogátním mateřství u nás. Byl oceněn Akademií literárního salonu Blinkr a získal druhé místo.

Jsem koordinátorkou a spoluautorkou projektu Pohádky pro kulíšky. Za terapeutické pohádky pro rodiče předčasně narozených dětí ke čtení na JIP a práci na celém projektu pro o.s. Nedoklubko jsem byla v roce 2012 oceněna Purpurovým srdcem. Aktuálně vyšla kniha na neonatologické JIP "Vítej, kulíšku", v níž je Sedm duhových pohádek nejen pro kulíšky, které jsem napsala (vyšla k Mezinárodnímu dni předčasně narozených dětí 17.11.).