Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Už v r. 2008 - Demonstrace proti CPS ve městě Tromso - http://www.barnasrett.no/mona_bakken/demonstrasjon020208.htm

Je biologické příbuzenství irelevantní pro lidský život? - http://www.mhskanland.net/page64/page162/page162.html

Když je péče o děti velký byznys - http://www.ba.no/meninger/article7678738.ece

Stydím se, že jsem Nor. Psycholog o případu odebraných českých dětí - http://jdem.cz/bq8ca4

Zatímco CPS umístila děti do norských pěstounských rodin, poslali nigerijské žadatele o azyl zpět do Nigérie - http://jdem.cz/bruam9

CPS - od koho mohou v praxi vzít děti - http://jdem.cz/bruan9

1 0
možnosti
JK

Norské články, stačí překladač. U toho prvního článku je dobré si přečíst hlavně i názory odborníků dole v diskuzi..

Péče o dítě a duševní zdraví se musí spojit, říká Kari Killen - http://fontene.no/?app=NeoDirect&com=6%2F47%2F300123%2Fc4ca829038

Musíme přestat s norskou judikaturou a politikou péče o děti s velmi totalitními rysy. - http://www.bt.no/meninger/debatt/Til-barnets-nest-beste-3376500.html

Rostoucí počet případů sociální péče o děti. Musí to být takhle ? - http://www.f-b.no/debatt/barnevern/stadig-flere-barnevernssaker-ma-det-vare-sann/o/5-59-350432

CPS v Norsku - minulost a současnost - http://jdem.cz/bvuzt2

Sociologie - 21. část Dítě a Barnevernet - http://jdem.cz/brjee6

Pavel Hasenkopf: Proč se norský Barnevern chová tak, jak se chová? - http://jdem.cz/bvvch4

pokrač. - http://jdem.cz/bvvrw2

Norka, která je k tomuto tématu dost aktivní - Elin P. Greguss - http://jdem.cz/bv55m5

Yngvar Brenna - Boj o české děti: Z chapadel norských úřadů není cesty ven - http://jdem.cz/brht99

1 0
možnosti
JK

Znevýhodnění dětí - doporučení, aby pěstounská péče - http://www.osloby.no/nyheter/Fratatt-barn--anbefalt-som-fosterhjem-6752807.html

Křesťanská výchova ilegální v Norsku? - https://www.document.no/2015/12/er-kristenopplaering-ulovlig-i-norge/

Vědecko-výzkumná pracovnice - Kde jsou politici, když je CPS kritizován v zahraničí? - http://jdem.cz/bv6bn3

Nejnebezpečnější povolání na světě (a co můžeme udělat pro snížení rizika) - http://blogg.uit.no/helsefak/verdens-farligste-yrke-og-hva-vi-kan-gjore-for-a-redusere-risikoen/

1 0
možnosti
OP

Zajímavá informace o jedné zrůdičce, kterou společnost glorifikovala. Co se týče obchodu s dětmi, to asi ta ženská nemá na triku, ale v systému se toto vyvinulo automaticky, stejně tak jako si někteří norští pěstouni zjevně objednávají konkrétní děti, které se jim líbí

2 0
možnosti
Foto

H55a26n40a 74V22l95k91o39v95á

24. 1. 2016 14:44

No nevím. Také bylo komunisty používáno slovo zavlečení v souvislosti s odchodem dětí s rodiči do svobodného světa... Ani v případě Michalákových bych slovo odvlečení nepoužila, neboť v té zemi žili od svého narození...a už vůbec bych ho nepoužila v souvislosti s posledním případem, kdy má holčička obě občanství.

Nicméně, podobně jako paní Svobodová mícháte mnoho věcí dohromady a varujete před nebezpečím, o kterém nic nevíte.

Nikdo neřekl, že se naše sociálka bude chovat podle doporučení paní Killén.

Z "norského modelu" jsou sociální pracovníci seznamováni pouze s rodinnými konferencemi, což je práce s rodinou... s ničím jiným. Aspoň pokud vím a ptala jsem se několika bojovníků proti Norsku a ani jeden mi konkrétní odpověď V ČEM je PRO ČECHY norský model nebezpečný. Ani o převádění pravomoci ze soudů na krajské komise nikdo neuvažuje.

Co se týká práce s rodinou - ta je pro českou sociálku poměrně potřebná, máme u nás dost týraných i utýraných dětí, o zanedbaných ani nemluvě.

Závěrem chci jen uvést, že jsem středněpravicový volič, nejsem pěstoun a ani žádného pěstouna neznám odjinud než ze zdejší diskuse a k paní Marksové mám v jiných záležitostech velké výhrady.

Takže je zbytečné aby mne bojovníci začali bombardovat nálepkami "pěstounská lobby" nebo "obhájce norského modelu", popř. neomarxistka, což by bylo s ohledem na to jak žiju a jak přemýšlím úplně absurdní.

Jen vidím problém z více stran.

1 2
možnosti
Foto

Paní Vlková, já s Vámi nesouhlasím. Vůbec nazáleží na tom, jak jsou tyto krádeže dětí, bohužel nejen v Norsku, pojmenovány. O případ Michalákových se zajímám a věrohodně jsem přesvědčena, že jde o zvrhlý násilný čin proti lidskosti. Po oznámení nejmenované osoby, že v rodině jsou týrány děti - byly děti odvezeny. Nejprve se manželům poručilo - rozvést, což učinili. Kluci zřejmě u neznámých osob brečeli, řádili, prosili a chtěli domů. Tak je rozdělili. Matce přikázána mlčenlivost, kterou po čase mrtvého klidu, kdy se se svými dětmi nesměla stýkat - porušila a obrátila se v zoufalství na soud, media a ČR orgány. Ticho. Bylo potvrzeno úředně, že n e b y l přečin spáchán. Otec nebyl vzat do vazby ani stíhán a matka pracuje dál u dětí v mateřské školce. !!! Takže - biologická rodina byla bezdůvodně a beztrestně zničena. Nadosmrti jsou těžce postiženi rodiče i oba chlapci. Nesmí se vídat a vědět o sobě ! Je to tragedie.

1 0
možnosti
EH

E61d32i63t60h 35H45o65l84á

24. 1. 2016 12:57

Slovo odvlečení se používalo vždy v souvislosti s nacisty. Teď s odebíráním dětí v Norsku:-( Ocenění by měli dostat ti, kteří to konečně vynesli na světlo. Možná právě první Michaláková? Norové to nebyli, ti s tím zřejmě sympatizují, neb v tom byli vychováni:-(

1 0
možnosti
TH

Viděl jsem tu zrůdu na fotce, a ona opravdu působí jako nacistka.

3 0
možnosti
Foto

Barnevernet byl založen v roce 1992, to znamená že těch 30 let je hodně nadsazeno.

0 2
možnosti
EH

E23d22i98t31h 64H18o20l60á

24. 1. 2016 12:54

Máte pravdu, Barnevern až od roku 1992, zato doslova a do písmene jako bašta nacistů:-( Začátek článku jsem tedy poopravila. Díky. Neuvědomila jsem si to, když jsem to večer psala.

0 0
možnosti
Foto

Jediná síla, která vám může vnutit jakkoliv zvrácenou myšlenku se jmenuje Stát.

1 0
možnosti
Foto

Je těžké najít slova, která by vyjádřila zděšení nad těmito nelidskými z l o č i n y, které jsou tolerovány a dokonce odměňovány. Utrpení rodičů, prarodičů, ale hlavně odvlečených dětí, které ztratily domov, lásku biologických rodičů, sourozenců a jejich ochranu - je nepředstavitelné. Děti jsou u cizích lidí naprosto bezmocné.

11 0
možnosti
EH

E62d42i65t33h 54H43o72l59á

24. 1. 2016 12:56

Slovo odvlečení se používalo vždy v souvislosti s nacisty. Teď s odebíráním dětí v Norsku:-( Ocenění by měli dostat i, co to konečně vynesli na světlo. Možná právě první Michaláková? Norové to nebyli, ti s tím zřejmě sympatizují, neb v tom byli vychováni.

2 0
možnosti
MO

Článek o paní Killénové jsem si přečetl na Echu. Člověka z názorů této ,,odbornice" mrazí.... Je třeba dělat vše pro to, aby se našim neomarxistům nepodařilo podobný zvrácený systém zavést i v ČR.

Jinak zajímavá úvaha o tom, jaké dětství asi měla Killénová. Znal jsem kdysi jeden pěstounský pár. Byli to dost radikální lidé a při bližším seznámení jsem poznal, že ani jeden z nich nemá dobrý vztah s vlastními biologickými rodiči. Když k nim chodila na návštěvu nezletilá dcera mojí švagrové, tak ji brzy naočkovali proti vlastní matce.

Jak začaly vyplouvat na světlo ty šílenosti okolo Barnevernu, hned jsem si vzpomněl na tyto lidi.

Věřím, že jsou také slušní pěstouni, ale v těchto lidech byl jakýsi nesmiřitelný fanatismus a jakási opozice vůči většinové společnosti.

5 0
možnosti
EH

E32d51i42t15h 51H17o71l89á

23. 1. 2016 22:40

Pokouším se o ní něco najít. Všechno je v norštině. Už jsem požádala přátelé o pomoc s překladem, ale obávám se, že tato paní bude vše tajit. Četla jsem další její školící metody a připomíná to učení o rase za nacistů.

12 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1437x
Napsala jsem dvě knihy: autobiografickou "CESTA K MÝM MATKÁM" (o mém životě v adoptivní rodině a nalezení biologické matky, Nakl. JOTA 2012). V květnu 2014 mi vyšel druhý román "O ŽENÁCH A O LÁSCE", který je na základě zkušeností mnoha žen se surogátním mateřství u nás. Byl oceněn Akademií literárního salonu Blinkr a získal druhé místo.

Jsem koordinátorkou a spoluautorkou projektu Pohádky pro kulíšky. Za terapeutické pohádky pro rodiče předčasně narozených dětí ke čtení na JIP a práci na celém projektu pro o.s. Nedoklubko jsem byla v roce 2012 oceněna Purpurovým srdcem. Aktuálně vyšla kniha na neonatologické JIP "Vítej, kulíšku", v níž je Sedm duhových pohádek nejen pro kulíšky, které jsem napsala (vyšla k Mezinárodnímu dni předčasně narozených dětí 17.11.).